De brandverzekering die je nodig hebt

De brandverzekering die je nodig hebt

Wanneer jij na 2019 in Vlaanderen een huurcontract aan bent gegaan, dan ben je verplicht om ook een brandverzekering af te sluiten. Voor sommige banken is het daarnaast verplicht om een brandverzekering af te sluiten wanneer jij een hypotheek wilt. Een brandverzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe en je hoopt natuurlijk dat er niet uitgekeerd hoeft te worden, maar wanneer er wel iets gebeurd, hoef jij niet bang te zijn voor enorme hoge kosten waar je geen rekening mee gehouden hebt. Je kunt online gemakkelijk een brandverzekering vergelijken om te zien welke het beste bij jou past en daarbij de voorwaarden en prijzen met elkaar vergelijken. 

Wat dekt een brandverzekering?

Wanneer jij van plan bent om te gaan huren en jij weet dat je een brandverzekering moet gaan afsluiten, maar jij deze nog nooit gehad hebt, dan is het misschien handig om te weten wat een brandverzekering is. Het is namelijk geen verzekering die alleen maar uitkeert wanneer je brand in huis hebt gehad bijvoorbeeld, maar ook bij andere schades. Denk daarbij aan bijvoorbeeld waterschade, stormschade of vandalisme. Een brandverzekering dekt dus veel meer dan alleen de brandschade en is daarom essentieel om af te sluiten. Wanneer je niet verplicht bent is het ook aan te raden om een brandverzekering af te sluiten voor jouw woning om een hoop onvoorziene kosten te voorkomen. 

Schade is snel ontstaan

Als huurder is het verplicht om een brandverzekering huurder af te sluiten en misschien vind je het vervelend omdat het jou extra kosten oplevert. Toch is het goed om je te realiseren dat je op deze manier beschermd wordt tegen de hoge kosten die snel oplopen wanneer er bijvoorbeeld een brand ontstaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat betekent dat een schade snel veroorzaakt is. Wanneer er bijvoorbeeld brand ontstaat in huis, dan levert dit de brandschade op, maar ook de schade van de roet die achterblijft en vaak is er ook nog de schade die ontstaat door het blussen met schuim of water. Kosten stapelen op. 

De dekkingen

Er zijn best wel heel wat dekkingen die onder de basisdekking van brandverzekeringen vallen en dat is natuurlijk al aangenaam, zodat je zelf niet te veel hoeft te kruisen of de selecteren, maar ook aanvullende dekkingen kunnen variëren. Deze dekkingen kun je zelf vaak niet los selecteren wanneer je een verzekering uitzoekt, maar dit zijn vaak de dekkingen die verzekeraars geselecteerd hebben. Zo kun jij gerichter op zoek naar een verzekeringsmaatschappij met een verzekering die voldoet aan al jouw wensen en eisen voor de woning. Wel kun je vaak nog zelf kiezen voor optionele dekkingen om zeker te zijn dat alles gedekt is wat je graag gedekt zou willen hebben. 

Voordeel van een brandverzekering

Een brandverzekering is voor veel mensen geen keuze, maar het is ook zeker geen last. Voor veel mensen zorgt het voor een gevoel van rust, omdat zij weten dat zij gedekt zijn tegen grote gevaren en tegen de grote onvoorziene kosten die daarbij zouden kunnen komen kijken. Je kunt zelf gaan vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen om te zien welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen en zo ook de prijzen kunt gaan vergelijken. Schade is niet altijd te voorkomen, maar het vervolg geregeld hebben kun je wel verzorgen. 

big-media-group

Reacties zijn gesloten.